PER QUÈ EL PIPÍ NO SEMPRE TÉ EL MATEIX COLOR? 

Ahir  els pares d’en Sergi Virós, la  Maria i en David, van venir a l’escola a resoldre la pregunta que s’havía fet el seu fill. Donat que tots dos són metges,  i que estem molt interessats pels oficis han començat la seva intervenció explicant quina era la seva feina.

Metges.

Les Girafes tenien molt clar que els metges posaven vacunes, punxaven, fèien “pupa” ….però, també, que ens “curaven” quan estàvem malaltets. Vam anar anomenant els diferents òrgans que tenim al cos i explicant una mica perquè servien. D’un i do els que conexien!!! Vam  palar de les difetents eines que fèien servir, del lloc on treballaven, de com havíen d’anar vestits… En Sergi es va vestir de metge i va ajudar a en David en les seves explicacions.

 

Van escoltar el seu cor amb el fonendoscopi,  vam  fer veure que posàvem una vena a l’Alba, una vacuna i els que van voler es van posar  un casquet de cirujà.

 

La segona part de la intercenció va ser més pràctica. La Maria ens va explicar que de la mateixa manera que ens rentem el cos per fora, el nostre cos també necessita rentar-se per dins i que ho fa mitjançant el pipí. Quan el pipí és groc molt fort,  el nostre ronyó,  que és l’órgan encargat de netejar el cos “s’enfada” i és com si ens estigués dient:  HAS DE VEURE AIGUA!! Si no ell ha de treballar molt i es podria arribar a posar malalt. El pipí ha de ser el més clar posible.

 

Tenín  un pot amb “pipí” molt groc i vam anar tirant gots d’aigua fins aconseguir el pipí del color adient per no fer treballar de més el nostre ronyó i que el nostre cos estigués també molt net per dins. Ens va quedar molt clar que era molt important vuere molta aigua cada dia.

Ens van deixar a la classe molt material per apendre tot jugant.

MOLTES GRÀCIES ANNA I DAVID!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s